Over ons

Wie wij zijn

Yourqa is een onafhankelijke en landelijk opererende organisatie voor inspecties en advies over voedselveiligheid, waterveiligheid en luchtveiligheid. Wij zijn onder meer actief bij horeca, recreatiebedrijven en –instellingen, catering, detailhandel, zorginstellingen, productiebedrijven (vlees, zuivel, agf, etc.).

Wij begeleiden bij het opzetten van kwaliteitsmanagement-systemen en beheersplannen. Voor het zorgdragen van microbiologisch onderzoek maken wij gebruik van door de Raad van Accreditatie (RvA), ISO/IEC 17025 geaccrediteerde laboratoria. Wij helpen uw organisatie met controle op veiligheid en hygiëne, hierdoor kunt u zich focussen op de klant.

Verder met ons praten over audits en ondersteuning op maat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

Yourqa quality kwaliteit voedselveiligheid
Projectmanagement voedselveiligheid

Kwaliteits-management

Dagelijks adviseren, trainen en ondersteunen wij onze klanten bij vraagstukken en werkzaamheden in de complexe wereld van wet- en regelgeving voor voedingsmiddelen. Wij helpen u bij het implementeren en bijhouden van erkenningen, certificeringen, ondersteuning van de kwaliteitsafdeling en projecten en zorgen ervoor dat u kunt blijven ondernemen.

Verder met ons praten over audits en ondersteuning op maat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

Voedselveiligheid

Bedrijven die met voedsel hanteren, moeten dat op een veilige en hygiënische wijze doen. Daarmee word voorkomen dat consumenten ziek worden. Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan. Tevens word vastgelegd hoe fouten voorkomen kunnen worden. Bijvoorbeeld door toe te zien op:

  • persoonlijke hygiëne van medewerkers;
  • hygiëne tijdens vervoer van grondstoffen (zoals schone kratten);
  • maatregelen tijdens behandeling of verwerking (bijvoorbeeld gebruik van schone machines die groenten snijden);
  • verpakking (wordt een product snel genoeg teruggekoeld);
  • opslag in voldoende schone, gekoelde (donkere) ruimtes.

Bedrijven volgen daarbij de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points).

Verder met ons praten over audits en ondersteuning op maat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.

× WhatsApp