Als producent van levensmiddelen zal het u de laatste jaren niet zijn ontgaan dat de NVWA een speerpunt heeft namelijk de naleving van Informatieblad 85. De NVWA legt meer en meer de nadruk op de studie naar potentiële gevaren voor het product als onderdeel van de beheersing op Listeria monocytogenes (LM) binnen de houdbaarheid en met als criterium deze niet te overschrijden. Deze benadering heeft binnen het bedrijfsleven geleid tot nogal wat gefronste wenkbrauwen en onzekerheid of bepaalde producten in de toekomst nog wel verkocht kunnen worden. Om beheersing van LM te kunnen borgen dient een levensmiddelenbedrijf een gedegen studie uit te laten voeren. Yourqa staat voor een pragmatische benadering. Geen academische rapporten, maar helder, zodat uw uitvoerenden ook begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Onze werkwijze hiervoor is in het kort:
Het beheersen van LM is een zeer belangrijk vraagstuk voor producenten van voedingsmiddelen gezien de mogelijke risico’s voor de gezondheid en het feit dat LM ook in gekoelde producten kan uitgroeien. U werkt ongetwijfeld ook hard aan de beheersing van LM door te werken volgens uw HACCP-systeem en het ingevoerde basisvoorwaardenprogramma. Wanneer het dan toch nog niet voldoende is kan Yourqa u ondersteunen met advies. Ook om te onderzoeken of de gemaakte jaarlijkse kosten reëel zijn en teruggebracht kunnen worden met in achtneming van de voorwaarden zoals gesteld in de wetgeving uit de Europese Verordening (EG) Nr. 2073/2005 ‘inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen’.
Verder met ons praten over audits en ondersteuning op maat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.